39 предложения на граждани и организации достигат до финалния етап на програмата

...
39 предложения на граждани и организации достигат до финалния етап на програмата
Коментари Харесай

Софиянци използват конкурс да подсетят Фандъкова за проблемите си

39 предложения на жители и организации доближават до финалния стадий на програмата " София избира ", която Столична община дава обещание да осъществя през 2021 година В рамките й един или няколко плана, събрали най-голяма поддръжка с гласоподаване, ще получат до 1,5 милиона лв. от бюджета на общината. Всеки искащ столичанин може да поддържа кандидатурата, която счита за най-полезна за София, до 30 ноември, на адрес -. 

Прави усещане, че по-голямата част от плановете в " София избира " на процедура са искания на живеещи в различни квартали, които видимо са изгубили друга вяра да получат поддръжка и финансиране по различен метод от общината. Затова в този момент те се надяват желанията им да разсънят благосклонности от останалите жители на града. Сред плановете доминират претенции за създаване на площадки, реновиране на занемарени зони и други Такива са настояванията за възобновяване на междублокови пространства в " Младост " 1 и Зона Б5, за създаване на детски площадки в " Младост ", " Изгрев ", за обновяване на градинката пред Майчин дом, за основаване на увеселителен парк за деца при езерото в Панчарево. Жителите на " Овча купел " пък аплайват с план за ремонт на дребен квартален парк в " Овча Купел " 2 (парк " Линкълн " ). Като различен несбъднат ангажимент на Столична община, за което хората от " Надежда " търсят поддръжка от съгражданите, може да се уточни концепцията за изграждане на закрити навеси за контейнерите за отпадък в квартала. Сред финалисти има още искане за слагане на 8 нови тенис маси на мястото на остарели в " Дианабад ", предложение за основаване на общинска кухня за деца, които се хранят без глутен и така нататък Друг такъв проект е за   " нова организация на придвижването на кръстовището на бул. " Черни връх " и ул. " Хенрих Ибсен " /ул. " Сребърна " - да се пресича без пешеходни пътеки, като пешеходното придвижване е единствено през подлеза ". Друго искане, облечено като план, е община да изчисти града от найлони и пластмаса посредством слагане на специфични автомати за връщането им. " Пилотно да се сложи в регион " Красно село ", като при връщане жителят ще получи билет за градския транспорт/моливи или друго ", написа в поръчката.

Към по-мащабните оферти, касаещи целия град, могат да се причислят концепцията за основаване на летен фестивал в София,  " София избира Децата " - планиране и основаване на модерни учебни тоалетни, настояването за създаване на скейт-парк в Северен парк и др. Неправителствената организация " Спаси София " също взе участие в програмата " София избира " с вярата да получи финансиране, макар че тя има собствен представител в СОС- Борис Бонев. Като подобен на доктрина той може да внася отчети и да убеждава останалите политически сили за поддръжка, само че на процедура неговите оферти най-често не минават. " Спаси София " приканва жителите на столицата да поддържат предлагането за превръщането на бул. " Патриарх Евтимий " в " първата европейска улица в София ", която да се подели поравно сред всички участници в придвижването. Сдружението предлага по булеварда да се построи велоалея, която да свърже велосипедно " Патриарха " с още няколко елементи на центъра. " Спаси София " предлага още паркоместата по булеварда да се понижат и да се изгради бус лента, която да форсира придвижването на тролеите от градския превоз. Както " Сега " писа, през май кметът Йорданка Фандъкова разгласи, че поддържа концепцията на " Спаси София " и ще работи за реализирането на плана. След това обаче стана ясно, че жителите на региона не желаят понижаване на паркоместата, вследствие на което Столична община даде заден относно проекта. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР